Verliesbegeleiding

Het leven kent vele vormen van verlies. Niet alleen door het overlijden van dierbaren, maar ook verlies van gezondheid, werk, relatie, afsluiten van een levensfase of het afscheid nemen van verwachtingen en dromen kunnen ingrijpend van invloed zijn op het leven. Soms lukt het niet goed om daar op eigen kracht mee om te gaan.Tendanse kan daarbij ondersteuning en begeleiding bieden. Deze begeleiding kan zowel individueel als in groeps/teamverband plaatsvinden.

Aanbod

Tendanse kan op verschillende manieren vorm geven aan de begeleiding bij verandering en/of verliessituaties. Wat mogelijkheden:

  • Individuele coaching bij verandering en/of verliessituaties;
  • Teamcoaching bij verandering en/of verliessituaties;
  • 'Signaleren van verlies': een workshop voor professionals die in hun werk te maken hebben met de personele ontwikkeling en begeleiding van medewerkers;
  • 'Aandacht voor ziekte en rouw in het basisonderwijs': een workshop voor professionals;
  • 'Hoe moet ik het je vertellen?': een gesprekstraining voor professionals die slecht nieuws moeten vertellen en dat op een duidelijke en zorgvuldige manier willen doen;
  • 'Aandacht voor verlies en verandering op het werk...waarom zou je?': een workshop voor leidinggevenden en HR functionarissen.

Ook begeleidt Tendanse organisaties die een transitie doormaken. Tendanse heeft daarbij aandacht voor de consequenties van de veranderingen en de begeleiding voor de medewerkers in de organisatie. Organisaties en medewerkers zijn immers gebaat bij een gezonde omgang met elkaar in een periode van veranderingen en verlies.

Vragen? Meer informatie nodig? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Anneke Vriens is auteur van het boekje: "Vandaag neem ik een snipperdag. Peter, een bijzonder kind met kanker op de basisschool".